Первый альтернативный
 

Курица, тушеная в ореховом соусе

апреля 3, 2012

Курица в ореховом соусеПрошлый пост я писал о том, как полезно употребление в пищу куриного мяса. Теперь же в тему будет какой-нибудь рецепт блюда из курицы. Ну, рецептов куриных блюд, понятное дело, достаточно для выкладки. Для оригинальности решил подкинуть рецепт курицы в ореховом соусе. Что-то типа грузинского сациви. И вкусно, и полезно…

Состав блюда:

  • тушка курицы;
  • 350 г любых очищенных орехов;
  • 2-3 луковицы;
  • 3-4 дольки чеснока;
  • 3 ст. ложки гранатового сока;
  • 1 ст. ложка аджики;
  • растительное масло;
  • небольшой пучок кинзы;
  • соль по вкусу.

Приготовление блюда:

Курицу разрезать на порционные кусочки, залить холодной водой, варить на медленном огне, снимая пену. Готовое мясо переложить в сотейник, влить немного растительного масла, добавить мелко нарезанный лук и аджику. Тушить 7-10 минут. Орехи, кинзу и чеснок пропустить через мясорубку, посолить, разбавить куриным бульоном до консистенции кефир или сметаны, залить мясо. Варить 10-15 минут, периодически помешивая. За 2-3 минуты до готовности добавить гранатовый сок.

К столу можно подавать, как горячим, так и холодным с разными гарнирами.



Информация для иностранных посетителей:



Clean fish, remove skin and bones. Put in a pot head, skin, bones, herbs, onions. Pour over all a little salted water to boil and put in 1 hour thoroughly boned meat mince, minced salt, add the red and black pepper, and 2 beaten egg whites. The resulting mass is well mixed (you can even rub through a sieve). Then put in the cold for 2 h. Washed, cut narrow strips of cabbage dropped to a strainer and dry. Then finely chop the onion and put it out a little bacon, cut into cubes. Add the cabbage. Instead of water, add a little more broth, salt, cumin and add supply to extinguish. When the cabbage is tender, sprinkle a little flour, add sugar and drizzle with vinegar and boiled. After quenching mix well, give cabbage to boil again over low heat and remove from heat. 400 g of cabbage, 40 g sugar, 10 g salt, 20 g flour, 40 g fat, 20 g fat, 60 g onion, cumin and vinegar. Quickly knead dough and put it on for 30 minutes in refrigerator. Butter, sugar and yolks beaten, add the almonds, candied peel, baking soda, flour, and mix well. In the end, add whipped with sugar protein. The dough is rolled out, put it in shape, raised edges. Surface of the dough to put stuffing. Put the cake in the oven with an average heat of baking exactly one hour. Instead of cream for cooking dumplings, you can use a very thick bechamel. In ostuzhenny bechamel add 2 egg yolks and mix it with fish weight, then sformovat, as noted above, meatballs and boil them on low heat. Ready to put the meatballs on a greased pan, cover with a thick bechamel sauce and briefly put in an oven to bake them slightly. The residue was mixed with bechamel sauce, remaining fish broth and heat it again, add some grated cheese if desired 1-2 tbsp. tablespoons of cream. This sauce to pour over meatballs. Submit in the form of heat as a snack or a light dinner instead. Dumplings can also be baked in the oven with finely chopped mushrooms or mushroom puree with, well above pour cream sauce. 500 g asparagus, 1 tbsp. finely chopped parsley, chives, chervil, 1 small onion, 1 hard boiled egg, a pinch of salt, a pinch of black pepper, 1 tbsp. vinegar, 3 tbsp. tablespoons vegetable oil, ? teaspoon of mustard. Onion puree

Оставить комментарий