Первый альтернативный
 

Приготовление джемов

ноября 5, 2011

Джемы, как и варенье, приготавливают от свежих, спелых, целых или на-

резанных плодов. Разница между ними состоит в  том,  что  сироп  варенья

должен быть светлым и прозрачным, а плоды сохранить свою целость,  в  то

время как сироп джема может быть желированным,  а  фрукты  до  известной

степени разварившимися. Поэтому джем можно варить сразу в большом  коли-

честве. Его варят, как и варенье, в широкой посуде  (тазах)  на  сильном

огне. Более крупные плоды режут кусочками, чтобы они  легче  пропитались

сиропом. Обычно джем варят из фруктов, содержащих пектин, который  вызы-

вает желирование. Если для приготовления джема используют фрукты, не со-

держащие пектина, в него обычно добавляют богатый пектином яблочный  или

айвовый сок. Винную кислоту добавляют за 3 – 4 минуты до снятия джема  с

огня. В джем из более кислых фруктов достаточно положить 1/2 чайной лож-

ки винной кислоты на 1 кг фруктов, а при употреблении других фруктов – 1

чайную ложку. Готовность джема определяют так же, как и  готовность  ва-

ренья, налив каплю сиропа на фарфоровое блюдечко. Готовый джем  перекла-

дывают горячим в хорошо высушенные прогретые стеклянные  банки.  Хранить

его следует в сухом и прохладном месте.



Информация для иностранных посетителей:



Filling: 100 g butter, 100 grams of sugar, 2-3 egg 80g ground almonds shelled, 1 tbsp. finely chopped candied fruit, 60 g flour, 1 teaspoon soda. Washed, cut narrow strips of cabbage dropped to a strainer and dry. Then finely chop the onion and put it out a little bacon, cut into cubes. Add the cabbage. Instead of water, add a little more broth, salt, cumin and add supply to extinguish. When the cabbage is tender, sprinkle a little flour, add sugar and drizzle with vinegar and boiled. After quenching mix well, give cabbage to boil again over low heat and remove from heat. Dough: 80 g butter 80 g sugar, 1 egg, 200 grams of flour, 1 teaspoon soda. The fish is cleaned, washed, cut off the fins, heads, tails (small fish left whole), split into pieces (preferably removed bone). Onion cut into large rings and fry in vegetable oil, add sliced ??tomatoes, green onions, parsley, thyme, bay leaf, garlic pounded n peel an orange. All a bit put out, then add the tails, heads, fins and a fish with a denser meat (eel, halibut), add salt and cover with water so that all the fish was covered and put on a strong fire to boil water quickly, and cook for 7.8 min. Then add the fish with a softer meat and cook for 7 minutes. Buyabess cook no more than 15 minutes. Then, remove the soup from the heat, add a good white wine, pepper and hard to put on quite a weak flame for 5 minutes. Fish broth through a sieve. Put it toasted or fresh bread slices and pour the soup into bowls. Fish submitted separately on a heated platter. Sprinkle with parsley. Chicken in wine Quickly knead dough and put it on for 30 minutes in refrigerator. Butter, sugar and yolks beaten, add the almonds, candied peel, baking soda, flour, and mix well. In the end, add whipped with sugar protein. The dough is rolled out, put it in shape, raised edges. Surface of the dough to put stuffing. Put the cake in the oven with an average heat of baking exactly one hour. Prepared carcass split each into 4 pieces and fry in enough oil. Sauteed chunks removed from the pan and put it in diced bacon, 2 small onions, finely chopped mushrooms and garlic pounded. All this is a little put out, then put back into the pan the chicken pieces, pour a glass of cognac, sprinkle with flour, add the bay leaf, thyme, and remaining onion. Mix well and add the red wine. Season with salt and pepper. Then remove the meat and the sauce to boil half. Pour this sauce hot meat and serve. Calculated for 2-4 servings.

Комментарии закрыты.