Первый альтернативный
 

Творог

ноября 5, 2011

Довольно долгое время творог на Руси называли сыром, а блюда из  него

- сырными (вспомните знакомые всем сырники). Неизвестно  откуда  взялось

такое название, но оно настолько прочно закрепилось за творогом, что  не

исчезло даже после появления в России твердых (сычужных)  сыров.  Творог

всегда был одним из самых почитаемых продуктов у славян. Его ели чуть ли

не ежедневно. Исходным сырьем для приготовления творога служила  обычная

простокваша, горшок с которой ставили на несколько часов в не очень жар-

кую печь. Затем горшок вынимали и сливали его  содержимое  в  полотняный

конусообразный мешок. Сыворотку отцеживали, а мешок с творогом клали под

пресс. Однако приготовленный таким образом  творог  не  мог  долго  хра-

ниться, а холодильников тогда еще не знали. В период же, когда удой были

хорошие, и особенно в посты, творога у  крестьян  скапливалось  довольно

много. Чтобы он не пропадал, народ придумал довольно оригинальный способ

его консервирования. Готовый (из – под пресса) творог снова помещали  на

несколько часов в печь, затем под пресс, и так дважды. Когда  он  стано-

вился совершенно сухим, его плотно укладывали в глиняные горшки и  зали-

вали сверху топленым маслом. В погребе такой творог мог храниться  меся-

цами, его брали с собой и в дальнюю дорогу. В прошлом веке творогом сла-

вился Ростовский уезд Ярославской губернии. Отсюда его возили в  Москву.

В Рязанской губернии лучшим считался творог из села Дединово.  Продавали

творог фунтами. При этом чем он был суше, тем дороже стоил.



Информация для иностранных посетителей:



500 g of potatoes, ? liter of milk, 2 eggs, 2 - 3 tbsp. grated cheese, pepper, salt, a pinch of nutmeg. Chops at the edges of an incision, repelling, salt and roll in flour. In a large bowl beat the eggs thoroughly, add salt and flour, a little mineral water, milk or beer. Thoroughly mix things up, add hacked parsley or green peas. Dip cutlets in the batter prepared, put on a hot pan with the fat and fry quickly on one side, turn over and fry on the other hand, after which dozharit first. With such a fast frying batter can not be separated from the meat. Ready to shift chop on a plate and rub with melted butter. Submit to garnish fried potatoes, salad, poached vegetables. Treated bulbs put out in half of the amount of butter, add a little water. Then add the peas and simmer for 10 minutes, then add the flour and gently mix. In the end, add salt, sugar and simmer over low heat for everything. Sprinkle with parsley, season with butter, and immediately serve. 4 lamb chops, fat for frying, sauce of 1 500 g of onion, 1 tbsp. tablespoons butter or margarine, 1 teaspoon tomato paste, salt and pepper to taste, a little broth. Celery root peeled, grate and put in the soup over low heat, add butter. Instead of cream for cooking dumplings, you can use a very thick bechamel. In ostuzhenny bechamel add 2 egg yolks and mix it with fish weight, then sformovat, as noted above, meatballs and boil them on low heat. Ready to put the meatballs on a greased pan, cover with a thick bechamel sauce and briefly put in an oven to bake them slightly. The residue was mixed with bechamel sauce, remaining fish broth and heat it again, add some grated cheese if desired 1-2 tbsp. tablespoons of cream. This sauce to pour over meatballs. Submit in the form of heat as a snack or a light dinner instead. Dumplings can also be baked in the oven with finely chopped mushrooms or mushroom puree with, well above pour cream sauce. Alsatian cake

Комментарии закрыты.