Первый альтернативный
 

Ромовая баба

октября 9, 2011

Ромовая баба

Потребуется:

  • 1 килограмм муки;
  • 200 грамм сливочного масла;
  • 1.5 стакана молока;
  • 1/2 стакана сахара;
  • 10 яиц;
  • 50 грамм дрожжей;
  • соль по вкусу.

Для сиропа:

  • 1 стакан воды;
  • 1/3 стакана коньяка или ликера;
  • 1/2 стакана сахара.

Для помадки:

  • 1 стакан сахара;
  • 1/2 стакана воды;
  • 3 столовые ложки какао-порошка.

Приготовление:

Приготавливаем опару из половинки муки, теплого молока и дрожжей. После того как опара «подойдет» добавляем в нее масло, которое предварительно растираем с сахаром, а уже после яйца. Взбиваем полученную массу венчиком. Далее оставшуюся муку добавляем в опару, взбиваем и ставим в теплое место на 1-2 часа.

После того, как тесто «подошло», формируем из него булочки и выкладываем их в формочки смазанные маслом. Следим, чтобы тесто занимало не более 1/3 объема формочки. Формочки ставим в теплое место и даем настояться. После увеличения объема теста примерно в 3 раза формочки укладываем в духовку и выпекаем при температуре 220 градусов до готовности.

Для приготовления сиропа сахар заливаем водой, добавляем коньяк или ликер и варим. Уже приготовленные ромовые бабы извлекаем из формочек и пропитываем аккуратно сиропом .

Из сахара, воды и какао готовим помадку и обмакиваем наши ромовые бабы.



Информация для иностранных посетителей:



Filling: 100 g butter, 100 grams of sugar, 2-3 egg 80g ground almonds shelled, 1 tbsp. finely chopped candied fruit, 60 g flour, 1 teaspoon soda. Asparagus clean, boil in salted water and cool. Prepare the sauce of finely chopped green onions, chopped hard-boiled egg, vinegar, vegetable oil and mustard. Season with salt and pepper. Mix the sauce with asparagus and ostuzhennoy serve. Calculated for 2 servings. 1 celery root mean value, 1 - 1 ? cups of cooked rice floury, 1 tbsp. teaspoon butter or margarine, 1 cup of beef broth, 1-2 eggs, black pepper, salt, bread crumbs, oil for frying. Roast rabbit Onion puree Chops at the edges of an incision, repelling, salt and roll in flour. In a large bowl beat the eggs thoroughly, add salt and flour, a little mineral water, milk or beer. Thoroughly mix things up, add hacked parsley or green peas. Dip cutlets in the batter prepared, put on a hot pan with the fat and fry quickly on one side, turn over and fry on the other hand, after which dozharit first. With such a fast frying batter can not be separated from the meat. Ready to shift chop on a plate and rub with melted butter. Submit to garnish fried potatoes, salad, poached vegetables. The fish is cleaned, washed, cut off the fins, heads, tails (small fish left whole), split into pieces (preferably removed bone). Onion cut into large rings and fry in vegetable oil, add sliced ??tomatoes, green onions, parsley, thyme, bay leaf, garlic pounded n peel an orange. All a bit put out, then add the tails, heads, fins and a fish with a denser meat (eel, halibut), add salt and cover with water so that all the fish was covered and put on a strong fire to boil water quickly, and cook for 7.8 min. Then add the fish with a softer meat and cook for 7 minutes. Buyabess cook no more than 15 minutes. Then, remove the soup from the heat, add a good white wine, pepper and hard to put on quite a weak flame for 5 minutes. Fish broth through a sieve. Put it toasted or fresh bread slices and pour the soup into bowls. Fish submitted separately on a heated platter. Sprinkle with parsley.

Комментарии закрыты.